GDF SUEZ LNG Solutions opent eerste LNG-tankstation in Duiven

GDF SUEZ LNG Solutions heeft vandaag op het industrieterrein Innofase in Duiven het eerste LNGtankstation geopend. Hiermee gaf zij de officiële aftrap voor de grootschalige introductie van LNG in Nederland. In de komende drie tot vijf jaar worden vijftien LNG-tankstations voor het wegtransport en de scheepvaart geopend.

Het LNG-tankstation in Duiven is een mobiel vulpunt waar onder andere de transportbedrijven Middelkoop, Bosman en Rotra en zusterbedrijf SITA – deskundig in duurzaam afvalmanagement – hun trucks gaan vullenmet LNG. In mei 2013 opent het LNG-tankstation in de definitieve vorm zijn deuren. 

Het huidige mobiele station biedt de transportsector in de regio de mogelijkheid duurzaam te ondernemen tegen een aantrekkelijke prijs. Het tankstation kwam tot stand in nauwe samenwerking met de provincie Gelderland, de gemeente Duiven en industriegebied Innofase. Deze partijen spelen – net als de eerder genoemde transportbedrijven en SITA – een actieve rol in het project “De Truck van de Toekomst”. Truck van de Toekomst is een programma vanuit Agentschap NL, waarbinnen dit project is toegekend, met als doel de toepassing te bevorderen van dieselalternatieven voor vrachtauto’s.”

Duurzame bijdrage aan transportsector
LNG Solutions biedt een totaaloplossing om het wegtransport en de scheepvaart in Nederland in staat te stellen de overstap te maken van (marine-) diesel naar het duurzame en veel minder kostbare LNG. Door te investeren in LNG-tankstations en -bunkerfaciliteiten, het aanbieden van technische oplossingen en het leveren van LNG, levert zij een duurzame bijdrage aan de transportsector. Zo staat in de komende drie tot vijf jaar de opening van in totaal vijftien LNG-vulpunten op het programma. Hiermee legt LNG Solutions de basis voor een uitgebreid netwerk van LNG-vulpunten voor zowel wegtransport als scheepvaart.

LNG
GDF SUEZ ziet LNG (Liquefied Natural Gas, vloeibaar aardgas) als de brandstof van de toekomst. Belangrijkste voordelen van LNG zijn de milieuwinst en het financiële voordeel. LNG biedt ten opzichte van diesel verschillende milieuvoordelen: de CO2-uitstoot is 15 tot 20 procent lager, het fijnstofgehalte is 95procent lager, de uitstoot van zwavel vermindert met 90 procent en van NOx met 80 procent. Motoren die LNG als brandstof gebruiken, produceren bovendien veel minder geluid. Die beperking van geluidsoverlast is vooral merkbaar bij nachtelijk verkeer en in stadscentra.

Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Stefan Wesselink, Persvoorlichter GDF SUEZ LNG Solutions
06 – 301 954 03
Stefan.wesselink@gdfsuez.nl

Share article:
 • Facebook
 • LinkedIn
 • RSS
 • Twitter

REPLY

Panel's Jotter

Nationaal LNG Platform says:(2014-12-16 15:22:05)

Het Nationaal LNG Platform werkt aan de introductie van LNG (vloeibaar gas) als nieuwe, schonere en stillere brandstof voor wegtransport en scheepvaart. Het Platform verbindt bedrijven en overheden, die werken aan de introductie van LNG, d.m.v. een G...

On: OVER HET NATIONAAL LNG PLATFORM – empowered by: Deltalinqs, Energy Valley and individual companies
Nationaal LNG Platform says:(2014-12-08 17:08:58)

“Qatar is ready to join forces with you on LNG”, dat was de eerste reactie van Mohammed bin Saleh Al-Sada, de minister van Energie en Industrie van Qatar, na zijn bezoek aan het Nationaal LNG Platform in Rotterdam.

On: Qatarese Minister van Energie en Industrie bezoekt Rotterdam
Nationaal LNG Platform says:(2014-12-04 12:49:46)

Veiligheid en Ontwikkeling van LNG. Het platform is verheugd met belangstelling uit bestuurlijke hoek. Te gast zijn o.a. Jan van Belzen, burgemeester van Barendrecht en voorzitter van de stuurgroep van het Nationaal LNG Veiligheidsprogramma en Pex La...

On: Veiligheid en Ontwikkeling van LNG
View all replies»

Join us on:

 • Facebook
 • LinkedIn
 • RSS
 • Twitter

LNG on Twitter

RT @mattnbcsd People gather at Gen Dynamics NASSCO for launch of world's 2nd container ship powered by liquified natural gas. #NBC7 pic.twitter.com/nbAQHJhouE

About 8 hours ago from SoCal Exports's Twitter via Hootsuite


Upcoming events

 • 23 sep 2015 - 00:00
  LNG Global Congress 2015
  London, UK

  LNG Global Congress 2015 will host top international LNG experts and guest speakers from across the industry and from around the world. Some of the speakers confirmed from the 2015 faculty include oil and gas energy majors, industry analysts and academics, leading European import terminals, LNG buyers and key suppliers. Delegate Information & Registration


 • 28 sep 2015 - 00:00
  Global LNG Tech Summit
  Barcelona, Spain

  Optimise your LNG strategy with global end to end technology developments both on and offshore. With the oil and gas industry in crisis over falling oil prices, for many in LNG it’s simply a waiting game. However if you wait you will lose out to those who reinvest, upgrade and prepare. The industry will recover. When it does those best placed to take advantage of the surge in demand will reap the rewards.New technology is the key.It’s an exciting time for LNG developments. Advances in small scale, floating LNG and plant optimisation are changing the industry. The Global LNG Tech Summit is where you’ll find out how.
  Delegate Information & Registration