Bio-LNG uit supermarktafval Albert Heijn?

Eind vorige week is in een persbericht naar buiten gekomen dat de provincie Gelderland de mogelijkheden onderzoekt om van het supermarktafval van Albert Heijn Bio-LNG te maken. Hierin zou een samenwerking plaatsvinden tussen Albert Heijn, Rolande, Peter Appel en Cornelissen groep.

Dit initiatief is volgens de provincie niet alleen een mooi voorbeeld van circulaire bedrijfsvoering, het is ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit – door vermindering van CO₂-uitstoot. De regie voor dit onderzoek ligt bij de provincie Gelderland en wordt uitgevoerd in samenwerking met de stichting Kiemt.

Het Nationaal LNG Platform belde met Peter Leegstraten – Manager Inkoop en Innovatie bij Ahold Delhaize Transport en Inbound Logistics – om van hem te horen wat de plannen van Albert Heijn hierin zijn: “Het klopt dat Albert Heijn het rijden op afval aan het verkennen is. Het is op dit moment alleen niet duidelijk waar de afvalstromen voor de productie van Bio-LNG in de provincie Gelderland vandaan zullen komen. Dat is een belangrijk onderwerp dat uit het onderzoek van de provincie naar voren zal komen. Ik kan je vertellen dat ook wij erg benieuwd zijn naar de resultaten.”