ENGIE investeert 100 miljoen

ENGIE heeft bekend gemaakt dat het tussen nu en het jaar 2020 maar liefst 100 miljoen euro investeert in tankstations voor CNG en LNG. Met deze investering wil het bedrijf de distributie-infrastructuur in Europa versterken, ten behoeve van het Europese truckverkeer. Aan de basis van deze beslissing ligt een nauwe samenwerking tussen ENGIE en de truckproducenten, de Europese en nationale overheden en klanten die gecommitteerd zijn om over te stappen op meer alternatieve brandstoffen.

GDF-Suez-nieuw-LNG-station-Duiven-Babet-Hogervorst-028De investering is goed voor de bouw van 30 CNG stations in Frankrijk en in totaal tegen de 70 LNG stations in diverse Europese landen. ENGIE heeft al jarenlang ervaring met beide brandstoffen, in Frankrijk reeds 15 jaar met 140 CNG stations en in Frankrijk en Nederland bevindt het zich in de voorhoede met 4 LNG stations. Met de aangekondigde activiteiten geeft het bedrijf een versnelde impuls aan de transportbranche om over te stappen van traditionele dieselbrandstof naar het schonere gas.

ENGIE zet zich ook actief in voor LNG voor de scheepvaart. Eind 2016 wordt in Zeebrugge een bunkerschip in gebruik genomen, ontwikkeld in samenwerking met NYK en Mitsubishi Corporation. Langs de Rijn biedt het truck-to-ship bunkering aan en er zijn concrete plannen voor de bouw van een LNG-station voor zowel trucks als schepen in de haven van Antwerpen.

Meer lezen over de investering? Klik hier