6e LNG Roadmap 2019 – Düsseldorf

Kaart niet beschikbaar

Datum: 21/05/2019
Tijd: 09:30 - 17:30<

Locatie: Radisson Blu Scandinavia

Dit event is Op inschrijving

EnergieAgentur.NRW en Gas- en Wärme-Institut Essen e.V. uitnodigen u van harte uit om deel te nemen aan de 6e workshop “LNG Roadmap – LNG als drijvende kracht voor grensoverschrijdende samenwerking binnen Europa” op 21 mei 2019 in Düsseldorf.

Het evenement gaat in op de ontwikkeling van LNG als alternatieve brandstof voor (binnen-)schepen en zware bedrijfsvoertuigen voor industriële toepassingen.

Veel transportorganisaties bespreken met hun klanten de mogelijkheid tot vermindering van verontreinigende stoffen in het transport door het gebruik van LNG. Deze 6e LNG Roadmap is het vervolg op de vorige evenementen die van 2014 tot en met 2018 werden georganiseerd. Elk evenement trok meer dan 100 gasten uit Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Noorwegen, Groot-Brittannië, Nederland en Zwitserland.

De organisatie verwacht ook in 2019 dat nationale en internationale experts op het gebied van LNG als transportbrandstof ervaringen zullen uitwisselen en een open discussie zullen voeren over technische en regelgevingsaspecten, veiligheidsnormen, financieringsmogelijkheden en infrastructuurontwikkeling. Daarnaast zullen praktijkvoorbeelden en de projectvoortgang worden gepresenteerd. De voertaal voor de workshop is Engels.

Het programma van de 6e LNG Roadmap 2019 ziet er als volgt uit:
– Praktische voorbeelden en rapporten over de voortgang van het project
– Discussieplatform met toonaangevende fabrikanten en leveranciers van complete LNG-oplossingen
– Uitwisseling van ervaringen met de pioniers in de industrie: LNG-toepassingen voor mobiliteit en industrie
– Discussie over technische- en regelgevingsaspecten, beveiligingsstandaarden en infrastructuurontwikkeling
– Concrete oplossingen voor energievoorziening in gemeenten en industrie
– Potentie van LNG voor klimaat- en milieubescherming en economische efficiëntie, in het bijzonder met betrekking tot LNG uit hernieuwbare energiebronnen / Bio-LNG

Heeft u interesse 6e LNG Roadmap bij te wonen? Middels deze link kunt u zichzelf inschrijven.