Internationaal congres Eco innovations from biomass

Kaart niet beschikbaar

Datum: 20/03/2019 - 21/03/2019
Tijd: 00:00<

Locatie: Papenburg hotel Alte Werft

Dit event is Openbaar

Het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) heeft meer dan eens gewezen op de dramatische gevolgen van het broeikaseffect. Er is dringende behoefte aan actie om de wereldwijde en nationale doelstellingen voor klimaatbescherming in 2050 te bereiken. Strategieën zullen verder ontwikkeld moeten worden om het gebruik van hulpbronnen te verminderen, de biodiversiteit te laten toenemen en de milieuvervuiling op Europees en nationaal niveau te verminderen.

De implementatie van deze strategieën heeft betrekking op alle economische sectoren. Duurzame en milieuvriendelijke producten en processen op basis van biomassa en reststoffen spelen een centrale rol en bieden tegelijkertijd nieuwe kansen voor bedrijven en onze samenleving.

Het internationale congres biedt een uitstekend platform voor netwerken en bevordert de uitwisseling van kennis over bio-economie in de non-foodsector. Er zullen presentaties worden gegeven over de huidige bevindingen uit onderzoek en praktijk en over succesvolle voorbeelden van efficiënt materiaalgebruik en energieterugwinning van biomassa. Presentaties van innovatieve productontwikkelingen door verschillende bedrijven zullen ook deel uitmaken van het congres.

Het evenement wordt tweejaarlijks in Nedersaksen – Duitsland georganiseerd, in hotel ‘Alte Werft’. Er worden meer dan 40 sprekers uit 10 verschillende landen verwacht.

Wilt u meer informatie over het programma en de registratie? Kijk hier voor meer informatie.