Iveco

IVECO is een onderdeel van CNH Industrial N.V., een toonaangevende internationale leverancier van kapitaalgoederen. IVECO ontwerpt, bouwt, verkoopt en onderhoudt een ruim gamma lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen en terreinvrachtwagens.

Het brede leveringsprogramma van IVECO omvat de Daily (3,5 tot 7,2 ton GVW), de Eurocargo (7,5 tot 19 ton GVW), de Stralis (vanaf 19 ton GVW) en de Trakker (Off-Road). De productstrategie van het Italiaanse merk is gericht op het verduurzamen van de ondernemingen van haar klanten, met de focus op milieu en winstgevendheid. IVECO zag als eerste in de wereld van transport de potentie van methaan en heeft een volledige range gasvoertuigen ontwikkeld (van de Daily bestelwagen tot de Stralis NP460). De CO2-reductie bij inzet van gasvoertuigen is gemiddeld 15%, bij het gebruik van biomethaan is dat zelfs 95%. Inmiddels zijn er ruim 22.000 IVECO’s met gasmotor te vinden op de Europese wegen.

De eerste IVECO op LNG werd door een samenwerking van Rolande en IVECO-dealer Schouten in 2011 op de weg gezet in Nederland. De ontwikkelingen sindsdien hebben zich rap opgevolgd en IVECO levert nu af-fabriek de Stralis op LNG met vermogens tot 460pk. In 2017 werd IVECO door de International Association for Natural Gas Vehicles (NGVA) uitgeroepen tot “NGV Global Industry Champion 2017” vanwege de toewijding om CNG en LNG mainstream te maken als brandstof voor de transportsector.
IVECO, your partner for sustainable transport.

Zie ook: www.iveco.nl