PIEKnorm naar 70 dBA

Bij de opening van de BedrijfsautoRAI heeft truckfabrikant Scania twee vrachtwagens aan het publiek getoond met een PIEK-geluidsniveau van 70 dB(A)

Scania is hiermee de eerste fabrikant die voldoet aan de aangescherpte PIEK-norm van 70 dB(A). Het bedrijf laat zien dat verbetering van de geluidsprestatie nog steeds mogelijk is.

De twee voertuigen die voldoen aan de 70 dB(A) norm zijn voorzien van een compleet nieuwe aandrijflijn. De hybride bakwagen is – door gebruik te maken van elektrische aandrijving – substantieel stiller. In ‘PIEK mode’ kan dit voertuig de laatste 2 kilometer vol elektrisch rijden. Deze bakwagen (20 ton) is dan ook geschikt om zonder overlast winkels in de binnenstad te bevoorraden.

Het tweede voertuig is voorzien van LNG-aandrijving. Dit voertuig kan als bakwagen maar ook als trekker worden geleverd. LNG voertuigen van Scania waren al stil (72 dB(A)), maar Scania heeft kans gezien de prestatie nog verder aan te scherpen. Daarmee is deze vrachtwagen zelfs stiller dan de gemiddelde personenauto.

Als trekker-oplegger-combinatie is dit voertuig uitermate geschikt voor de bevoorrading van supermarkten.

Lees ook: PIEK-KEUR QUIET TRUCK CERTIFICAAT VOOR SCANIA EURO 6 GASTRUCK EN HYBRIDE TRUCK

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding: Jan de Vries (R), Director Sales van Scania Nederland B.V., ontvangt op de Bedrijfsauto-RAI het certificaat uit handen van Remco Tekstra van de Stichting PIEK-keur.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie