Presentaties tweede LNG-kennismakingsdag

Tijdens de tweede LNG-kennismakingsdag werd voor een grote groep van verladers en vervoerders door Ahold, Vos Logistics en Unilever uiteengezet hoe het rijden op LNG past in hun ambitie (download hier de presentatie van het Nationaal LNG Platform).

Ahold gaf in haar presentatie aan dat inzet van trucks op LNG of Bio-LNG goed past bij distributie naar stadscentra, tussen distributiecentra, maar ook bij internationaal transport. Recentelijk heeft Ahold ook een lange zware vrachtwagen (LZV) op LNG in gebruik genomen (download hier de presentatie van Ahold).

Vos Logistics gaf aan dat met de huidige generatie LNG-trucks internationaal vervoer van containers  goed te doen is. Vos doet dit immers al een aantal jaren. Met de komst van de nieuwe low deck voertuigen met dubbele tanks – die dus 2x zoveel kilometers kunnen rijden voordat tanken noodzakelijk is – wordt de inzet nog verder verbreed (download hier de presentatie van Vos Logistics).

Bij de presentatie van Unilever werd duidelijk dat voor de verduurzaming van het internationale wegvervoer een duidelijk rol is weggelegd voor LNG. Unilever heeft voor de uitrol hiervan EU-subsidie ontvangen (download hier de presentatie van Unilever).

foto: T.J. de Jong

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie