Reactie TTM rapport Transport & Environment

In navolging op de reactie van het Nationaal LNG Platform heeft ook TTM gereageerd op het rapport van Transport & Environment: “Conclusies LNG-rapport T&E niet in lijn met testresultaten.”

TTM:
Er ontstond donderdag veel ophef over een rapport van Transport & Environment over LNG. Daarin gaat T&E, naar nu blijkt, selectief en creatief aan de slag met TNO-rapporten over hoe de emissie van LNG-trucks zich verhoudt tot die van dieseltrucks. De conclusies van het rapport van T&E zijn dan ook niet in lijn met de beschikbare testresultaten, zeggen het Nationaal LNG Platform en diens Europese evenknie The Natural & bio Gas Vehicle Association (NGVA).

T&E heeft de krantenkoppen van vermaarde Nederlandse dagbladen gehaald met de stelling dat LNG-trucks tot wel vijf keer meer vervuilend zijn dan dieseltrucks. De kranten, en ook zelfbenoemde vakwebsites, namen de bevindingen van T&E klakkeloos over, zonder zelf even in de TNO-rapporten te duiken. Wie dat doet ziet dat TNO onder bepaalde omstandigheden soms hoge NOx-waarden voor LNG-trucks noteert, maar die zelf ook al nuanceert en concludeert dat LNG-trucks prima voldoen aan de limietwaarden. Tevens valt te noteren dat T&E de resultaten van  slechtst presterende LNG-truck vergelijkt met die van de best presterende dieseltruck en vervolgens die resultaten extrapoleert.

Lees hier het hele artikel van TTM.