Rolande LNG breidt uit met LNG-tankstation in Utrecht

Rolande LNG opent vandaag haar tankstation voor LNG (Liquefied Natural Gas) in Utrecht. Na Tilburg en Veghel is dit het derde station. Het nieuwe station, met herkenbaar vormgegeven dak, bevindt zich aan de Heldinnenlaan, onderaan de A2 bij afslag Maarssen. Met de komst van dit LNG-tankstation langs de A2 is ook Midden-Nederland voorzien van een vulpunt voor vloeibaar aardgas. Er wordt op dit station ook hoogwaardig CNG afgeleverd.

Van diesel naar LNG
Steeds meer transportondernemingen ontdekken de voordelen van het rijden op LNG. Deze brandstof levert niet alleen kostenbesparing op. Door schoner en stiller te rijden, dragen LNG gebruikers ook bij aan een duurzamere leefomgeving.

Wat maakt LNG een betere brandstof?
LNG is het enige economische en duurzame alternatief voor diesel in de Europese transportsector. Het rijden op LNG verbetert de luchtkwaliteit door de lagere emissie van onder andere CO². Een ander voordeel is dat een vrachtwagen met gasmotor 75% stiller rijdt dan een dieselmotor. Een praktisch voordeel hiervan is dat het bevoorraden van supermarkten veel rustiger verloopt voor de omgeving.

Rolande
Sinds een paar jaar zet Rolande zich prominent in LNG op de kaart te zetten voor het Nederlandse transportvervoer. Deze voortrekkersrol maakt Rolande waar doordat het bedrijf brede kennis in huis heeft: van LNG-truck tot -brandstof. Door hun kennis en ervaring begeleidt Rolande transporteurs in hun overgang van diesel naar LNG.

Rolande LNG biedt haar klanten de mogelijkheid om zowel de truck als brandstof in één huurcontract op te nemen. Risico’s als restwaarde en onderhoud worden hierbij afgedekt. Rolande LNG kan op dit moment in samenwerking met zusterbedrijf  IVECO Schouten IVECO-trekkers uit voorraad leveren die voor de transportondernemer aanzienlijke besparingen opleveren. Inmiddels rijden er ruim 250 vrachtwagens op LNG in Nederland en dat aantal groeit.

‘LNG4Haul’-project – met steun van de Europese Commissie
De realisatie van het LNG-tankstation in Utrecht is onderdeel van het ‘LNG4Haul’-project dat Rolande in 2015 uitvoert. Dit project wordt ondersteund door de Europese Commissie en omvat de realisatie van vijf LNG-tankstations: in Utrecht, Veghel, Geldermalsen, Heteren en Nieuwegein.

Daarnaast worden tijdens dit project 75 nieuwe LNG-trucks ingezet bij diverse transportbedrijven, waaruit waardevolle data wordt verzameld. Rolande LNG BV ontvangt voor dit project subsidie van de Europese Commissie in het programma ‘TEN-T’, het subsidieprogramma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk.

 

Bron: Rolande LNG BV

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie