Skangas levert vloeibaar biogas aan Fins duo

LNG Worldnieuws komt met het bericht dat het Noorse LNG-bedrijf Skangas, onderdeel van Gasum, voor het eerst vloeibaar biogas heeft geleverd aan twee Finse bedrijven.

Het gas wordt onder andere geleverd aan Nornickel Harjavalta. Dit bedrijf gebruikt het gas voor de productie van biowaterstof en hun eigen energieproductie. Eerder leverde Skangas alleen vloeibaar aardgas (LNG) aan Nornickel voor de verbetering van afvalrecycling en het verminderen van emissies.

Het tweede bedrijf, Suomen Teollisuuden Energiapalvelut (STEP), ontving vloeibaar biogas van Skangas voor hun bio-stoomketelinstallatie. Jaarlijks produceert de stoomketelinstallatie ongeveer 220.000 MWh stoom, aangedreven door houtpallets. Deze pallets zijn de belangrijkste brandstof voor STEP, ondersteund door LNG-back-upbrandstoffen, geleverd door Skangas.

“LNG en vloeibaar biogas gaan hand in hand aangezien de beschikbaarheid van vloeibaar biogas op de markt toeneemt,” aldus Jouni Bedda, Sales Manager bij Skangas. Omdat LNG en vloeibaar biogas voornamelijk uit methaan bestaan, zegt Skangas dat het de bestaande LNG-infrastructuur kan gebruiken om het gas aan klanten te leveren. Vloeibaar biogas is vergelijkbaar met LNG, echter is het een hernieuwbare brandstof gemaakt van 100% lokale grondstoffen. Biogas wordt geproduceerd door de verwerking van verschillende soorten organisch afval.