Stedelijke distributie vraagt om maatwerk

Gisteren – donderdag 23 maart – organiseerde Albert Heijn in samenwerking met Deltalinqs een bijeenkomst voor de wethouders van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Tijdens deze bijeenkomst werd gesproken over de ontwikkeling en de kansen voor duurzame stedelijke distributie. Zo kwamen onder andere de inzet van elektrische bestelbussen en de problematiek van het B-rijbewijs aan de orde.

Ook werd stilgestaan bij de voordelen van Dagranddistributie met stille voertuigen en de indirecte CO₂-reductie die hierdoor kan worden behaald doordat voertuigen buiten de files kunnen rijden.
Daarnaast werd gesproken over het belang van een stabiel en afgestemd beleid van de steden rondom de weg naar zero emissie.Het bezoek werd afgesloten met een voertuigdefilé dat alle huidige ontwikkelingen liet zijn, die op dit moment spelen. Hierbij werd bijvoorbeeld de hybride bakwagen gedemonstreerd, diverse LNG-voertuigen en de LZV dubbele City combinatie.
Na afloop van de bijeenkomst werd geconcludeerd dat de stap naar zero-emissie afhangt van het logistieke concept dat wordt ingezet en de beschikbaarheid van de techniek in de markt. Uiteindelijk vraagt ieder logistiek concept om maatwerk.