tankenDe exploitanten van LNG tankstations – Shell, Rolande LNG, PitPoint, ENN Clean Fuels, ENGIE en LNG Achterhoek – en twee LNG vrachtwagen leveranciers – Scania en IVECO – hebben de handen ineen geslagen. Het resultaat is één gezamenlijke tankinstructie voor LNG, vloeibaar aardgas. Deze gezamenlijke tankinstructie vervangt sinds september 2016 de diverse instructies die van kracht waren op alle verschillende tankstations. Eén uniforme instructie staat voor gebruikersvriendelijkheid én voor veiligheid.

De gezamenlijke tankinstructie geldt als standaard voor heel Nederland: een chauffeur weet nu voor elk LNG-tankstation in Nederland wat de regels zijn. Dankzij deze eenduidigheid draagt de nieuwe instructie duidelijk bij aan de veiligheid. Het is daarbij voor transportbedrijven en hun chauffeurs eenvoudiger om bij verschillende LNG-tankstations te tanken.

Daarnaast is het volgen van een LNG-tanktraining verplicht om het tanken van LNG zo veilig mogelijk te maken. Hier vind je de online tanktraining van NGVA Europe, beschikbaar in meerdere talen.