Tielbeke zet acht nieuwe LNG trucks in bij bevoorrading Kruidvat

Dit voorjaar zet Tielbeke acht Scania 340 PK LNG Euro 6 trucks in voor het beleveren van Kruidvatwinkels vanuit het distributiecentrum van A.S. Watson Benelux te Heteren. Door in te zetten op LNG naast diesel wil A.S. Watson de uitstoot en de overlast voor de omgeving van haar filialen verminderen.

De LNG-vrachtwagens zijn stiller en voldoen aan de PIEK geluidsnorm. De LNG-brandstof is bovendien schoner dan diesel ten aanzien van de uitstoot van fijnstof, zwavel- en stikstofoxides en het kan een reductie opleveren van broeikasgasemissies. Naast deze Scania G-Highline vrachtwagens, voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak, heeft Tielbeke tevens acht opleggers voorzien van het Kruidvat logo. Doordat “Tielbeke rood” net even anders is dan “Kruidvat rood” worden deze vrachtwagens, bij wijze van uitzondering op de vormgeving van het bestaande Tielbeke wagenpark, in het wit uitgevoerd.

 

truckTielbeke Logistiek had eerder de primeur door de allereerste Scania LNG Euro 6 bakwagen in Nederland in gebruik te nemen. Kort daarvoor nam Tielbeke al de eerste Scania Euro 6 LNG trekker in gebruik. Tielbeke zet de stille bakwagen in voor diepvriesdistributie ten behoeve van Albert Heijn. Het MVO-beleid van Tielbeke en haar opdrachtgever is, evenals het landelijke overheidsbeleid, gericht op het verduurzamen van binnenstedelijke logistiek.

Voor zowel de bakwagen als de trekker met Euro 6 LNG motor geldt: lagere CO2-uitstoot, zeer beperkte uitstoot van NOx en roetdeeltjes, PIEK gecertificeerd en aanmerkelijk stiller.